Instellingen

Jodan Boys in bekertoernooi strijdbaar ten onder tegen Vitesse

Gevaar van Jodan Boys voor het doel van Vitesse
© Orange Pictures
De 2-0 van Vitesse-speler Adnane Tighadouini vliegt binnen
© Orange Pictures
Blije supporters van Jodan Boys
© Orange Pictures

GOUDA - Net als VVSB is het ook Jodan Boys niet gelukt voor een stunt te zorgen in het KNVB-Bekertoernooi. In Arnhem kwam de equipe uit Gouda al vroeg in de wedstrijd op achterstand en ging de ploeg uiteindelijk met 4-0 onderuit.

In de tweede ronde van de KNVB-Beker zorgden de amateurs van Jodan Boys voor een verrassing door eredivisionist Go Ahead Eagles uit het toernooi te knikkeren. Het was een droom die uitkwam voor de ploeg uit Gouda en voor het duel tegen Vitesse werd dan ook door iedereen alles uit de kast gehaald. Zo reisden maar liefst twintig bussen vol met Goudse supporters af naar Arnhem. Eenmaal in het stadion maakten zij er één groot feest van. De avond kon voor de meesten dan ook niet meer stuk.

Helaas ging het voor de hoofdklasser al vroeg in het duel mis. Matt Miazga schoot al na een kwartier spelen de 1-0 binnen en niet veel later was het Adnane Tighadouini die op prachtige wijze de tweede Arnhemse treffer voor zijn rekening nam. Jodan Boys had dus een lange avond voor de boeg, maar het maakte de meegereisde supporters niets uit. Zij bleven gewoon scanderen: 'Wij gaan Europa in, wij gaan Europa in'. Maar een ding was wel zeker: Jodan Boys werd in de eerste helft zeker niet weggespeeld.

Domper

Ook na de rust lukte het Jodan Boys niet een gaatje in de defensie van Vitesse te vinden. De ploeg uit Gouda begon het tweede bedrijf ook erg ongelukkig. Levi Marengo ontnam de thuisploeg vlak voor het eigen doel een scoringskans door Zhang Yuning onderuit te halen. Lewis Baker nam de penalty en faalde niet vanaf de stip: 3-0. Milot Rashica maakte niet veel later echt een einde aan alle illusies. Hij nam de laatste goal voor zijn rekening.

Scoreverloop Vitesse - Jodan Boys 4-0 (2-0): 1-0 Miazga, 2-0 Tighadouini, 3-0 Baker, 4-0 Rashica

Toeschouwers: 7.257 (Gelredome, Arnhem)

Bijzonderheid: Rode kaart Levi Marengo (Jodan Boys)