Feyenoord straft ADO Den Haag af in KNVB-Beker

DEN HAAG - ADO Den Haag is door Feyenoord uitgeschakeld in het KNVB-Bekertoernooi. In De Kuip ging de Haagse formatie met 5-1 kansloos onderuit. Uit onze regio is er door deze nederlaag geen enkele ploeg die de kwartfinales bereikt heeft. De amateurs van VVSB en Jodan Boys slaagden er ook niet in een ronde verder te komen.
Voor velen was de niet uitverkochte Kuip een doorn in het oog. De afgelopen jaren was het stadion tijdens bekerwedstrijden vaak wel uitverkocht, maar woensdagavond was dat niet het geval. Gelukkig was het uitvak met 1200 Haagse supporters wel nokvol en daar was de sfeer dan ook opperbest.
Het was Feyenoord dat in de openingsfase op de poort van de Haagse verdediging rammelde, maar grote kansen leverde het niet op. Ook ADO Den Haag was zeker niet kansloos in het eerste bedrijf. Er werd leuk gevoetbald. Er waren af en toe mooie combinaties te zien, maar het leverde de Hagenaars helaas weinig op. Ondanks het leuke spel van ADO kwam Feyenoord tien minuten voor rust op voorsprong. Nicolai Jørgensen liet De Kuip ontploffen toen hij de 1-0 binnenkopte. Het was een dikke streep door de rekening voor de bezoekers.
ADO Den Haag begon met opgeheven hoofd aan de tweede helft, maar het ging al snel mis voor de Hagenaars. Thomas Meissner trok Jørgensen aan zijn shirt in het zestienmetergebied, waardoor Feyenoord vlak na rust een penalty toegewezen kreeg. Dirk Kuijt ging achter de bal staan en voor hem was het een koud kunstje de bal het doel in te krijgen: 2-0.
Zo verdwenen in de tweede helft alle illusies van ADO al snel. Kuijt besliste het duel niet veel later met de 3-0. Feyenoord deed goed aan klantenbinding, want ook Karim El Ahmadi pikte nog een goaltje mee. Hij kon heel simpel de vierde Rotterdamse goal achter zijn naam zetten.
Tien minuten voor tijd mocht Kuijt opnieuw aanleggen voor een penalty na een overtreding van Zwinkels. Ook de tweede keer bleef de Katwijker koelbloedig. Gervane Kastaneer scoorde nog namens ADO en maakte de nederlaag iets dragelijker. Die goal was echer alleen voor de statistieken.
Scoreverloop Feyenoord - ADO Den Haag 5-1 (1-0): 1-0 Jørgensen, 2-0 Kuijt (strafschop), 3-0 Kuijt, 4-0 El Ahmadi, 5-0 Kuijt (strafschop), 5-1 Kastaneer
Toeschouwers: n.n.b.