Gemeente Den Haag: 'Doek valt voor ADO zonder sluitende begroting'

DEN HAAG - Als ADO Den Haag op 1 februari 2017 geen sluitende begroting heeft, dan valt het doek voor de Haagse voetbalclub. Dat benadrukte de advocaat van de gemeente donderdag in de Ondernemingskamer. ADO Den Haag en United Vansen hebben tot maandag de tijd gekregen om samen een minnelijke oplossing te vinden. Als dat niet lukt, neemt de Ondernemingskamer een besluit in het geschil.
Eén van de belangrijkste zaken die de Ondernemingskamer bepleit is het aanstellen van een commissaris die de boel gaat bemiddelen.
De advocaten van de gemeente en de vereniging HFC ADO (als formele licentiehouder) waarschuwden eerder donderdag al voor het dreigende verlies van de licentie per 1 februari, als niet snel orde op zaken wordt gesteld. Zonder een goedgekeurde begroting is die licentie namelijk in gevaar.

Sancties

ADO Den Haag en United Vansen, het bedrijf van de Chinese grootaandeelhouder Wang Hui, stonden donderdag tegenover elkaar in de Ondernemingskamer. Eerder vandaag werd al bekend dat Kyocera vanaf februari 2017 stopt als sponsor van de Haagse club. Ook moet de club een boete van 10.000 duizend euro betalen aan de KNVB, en wordt ADO teruggezet naar categorie 1 door de voetbalbond.
Lees hier ons liveblog rondom de zaak in de Ondernemingskamer terug (inmiddels gesloten).