Instellingen

Voorbeschouwing ADO Den Haag - Sparta Rotterdam: belangrijke wedstrijd voor de winterstop

ADO Den Haag-coach Zeljko Petrovic
ADO Den Haag-coach Zeljko Petrovic © Soccrates Images

DEN HAAG - Het is misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor ADO Den Haag, het duel tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van Zeljko Petrovic won slechts een van de afgelopen twaalf competitieduels en dus staat het water de ploeg tot aan de lippen. Het is een keiharde statistiek die voor de Hagenaars helaas wel werkelijkheid is. Om 2016 een heel klein beetje positief af te sluiten zou een winstpartij op Sparta Rotterdam zeer welkom zijn.

Petrovic vindt de stempel 'belangrijkste wedstrijd van het jaar' wat overdreven, maar vindt wel dat zijn spelers in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar alles uit de kast moeten halen. 'Geen excuses, gewoon vanaf minuut één alles geven', geeft de trainer aan tijdens het wekelijkse perspraatje. 'Zowel verdedigend als aanvallend.'

Wat als zijn spelers zondag alles geven en winnen van Sparta. Betekent dat dan dat zijn spelers de vorige wedstrijden met de handrem gespeeld hebben? 'Nee', zegt hij gedecideerd. 'Wij hebben geen enkele wedstrijd spelers gezien die bewust niets doen. Iemand kan meer lopen, meer slidings maken en sneller bewegen dan een andere speler. Het lijkt dan alsof een speler die meer slidings maakt, harder werkt dan de ander. Maar dat is niet zo.'

Vermoedelijke opstelling:


Afwezig: Aaron Meijers, Kevin Jansen, Dion Malone (geblesseerd). Mike Havenaar is onzeker.

Voor het eerst sinds het seizoen 2009/2010 staat de wedstrijd tussen ADO en Sparta weer op de rol. De laatste zes seizoenen kwam Sparta namelijk uit in de Jupiler League. Afgelopen jaar lukte het de ploeg weer te promoveren naar de eredivisie en daarin staat het op dit moment op de twaalfde plaats.

Het allerlaatste treffen tussen beide ploegen eindigde in een bloedeloos gelijkspel (0-0). In 2008/2009 pakte ADO, toen nog onder leiding van André Wetzel, in de seizoensouverture voor het laatst de drie punten. De Hagenaars waren destijds in Het Kasteel met 2-5 te sterk.

Mis niks van ADO Den Haag - Sparta Rotterdam en luister naar 89.3 Radio West

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Sparta Rotterdam is zondagmiddag vanaf 14.00 uur live te volgen via 89.3 Radio West. Verslaggevers Jim van der Deijl en Bart Nolles voorzien de wedstrijd van commentaar.

Scheidsrechter: Kevin Blom

Laatste drie ontmoetingen:

2009/2010

Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 0-0
ADO Den Haag - Sparta Rotterdam 2-3

2008/2009

ADO Den Haag - Sparta Rotterdam 1-2
Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 2-5

2006/2007

ADO Den Haag - Sparta Rotterdam 2-4
Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 2-1