Petrovic kan geluk niet op na overwinning op Sparta: 'Complimenten aan de jongens'

DEN HAAG - Niet alleen bij de supporters en de selectie was de vreugde na de winst op Sparta groot. Ook coach Zeljko Petrovic kon eindelijk weer eens lachen. 'Ik ben echt ongelooflijk blij. Complimenten aan de jongens', aldus de Montenegrijn met een brede glimlach op zijn gezicht.
De afgelopen weken liepen de frustraties alleen maar op bij de trainer en dus ging hij helemaal los na het laatste fluitsignaal. 'Ik ben nu helemaal leeg. Dit was echt een belangrijke wedstrijd voor de ploeg en de club.'
In de slotfase van het duel werd het nog even spannend. ADO Den Haag kwam door een rode kaart van Hector Hevel (2x geel) met tien man te staan. Ook miste Tyronne Ebuehi vlak voor tijd een megakans op de 2-0. Petrovic: 'Toen dacht ik: nu gaat hij aan de andere kant vallen. Toen kwamen er ook nog eens vijf minuten extra tijd bij.'
Gelukkig viel de gelijkmaker niet, maar daarbij moesten de credits wel grotendeels naar Ernestas Setkus. De doelman had een paar belangrijke reddingen in huis. 'Dat was echt onvoorstelbaar', sprak Petrovic zijn trots uit.

Missen

De komende weken is ADO vrij, maar voor Petrovic kan de winterstop niet lang genoeg duren. 'Nee, ik ben niet blij dat het heel snel weer gaat beginnen. We moeten heel snel kijken en handelen. Willen er spelers vertrekken? Wie willen en moeten we hebben?' Wel gaat de coach de komende weken Omroep West missen. 'Onze relatie wordt steeds beter en beter', sluit hij positief af.