FC Kranenburg volgend jaar terug op voetbalvelden

RIJSWIJK - Vanaf maandagavond 19.00 uur bestaat voetbalclub Kranenburg weer. In 2005 ging de Haagse club na een fusie op in Haaglandia. Kranenburg 2.0 is een initiatief van voormalig Haaglandia-directeur John van Kuijeren. Over de nieuwe voetbalclub zegt hij: 'Kranenburg heeft niets met Haaglandia te maken. We willen een gezellige en financieel gezonde club zijn.'
In augustus viel
. De club vroeg het faillissement aan nadat de
na een huurachterstand van 78.000 euro.
Zo'n honderd oprichtingsleden zijn maandag in de kantine van het voormalige Haaglandia-terrein in Rijswijk aanwezig voor de heroprichting van de club. Daarnaast kiezen ze een nieuwe bestuur, de clubkleuren en de officiële nieuwe naam van de club. FC Kranenburg, Kranenburg 2.0 of gewoon Kranenburg. 'Het kan nog alle kanten op gaan', aldus Van Kuijeren.
Als het aan Van Kuijeren ligt doet de club volgend seizoen al mee aan de competitie. Alle seniorenteams zullen in de laagste klasse moeten beginnen. De hoop is dat de jeugdteams iets hoger mogen instromen. Waar Kranenburg gaat voetballen is nog niet duidelijk. Voor het terrein van Haaglandia zijn in Rijswijk al plannen voor een nieuwe voetbalvereniging. Toch is Van Kuijeren er zeker van dat er voor het seizoen 2017/2018 een locatie voor de club is gevonden.