Jansma tevreden met uitspraak: ‘Dit is de eerste stap naar rust bij ADO’

Kees Jansma.
Kees Jansma. © Archief
DEN HAAG - Kees Jansma is tevreden met het besluit om eigenaar Wang Hui tijdelijk te schorsen als voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) van ADO. 'Dit is de eerste stap naar rust', aldus Jansma.
De Ondernemingskamer besliste maandag om
. Of het de aankomende tijd ook echt wat rustiger rondom ADO Den Haag gaat worden, kan Jansma niet zeggen. 'Het is nog een lange weg, maar iedereen beseft dat dit noodzakelijk is.'
Tot maandagmiddag dacht Jansma nog dat hij commissaris was bij de Haagse club. Dit bleek niet het geval. Volgens de Ondernemingskamer kan Jansma, en ook Martin Toet, geen lid zijn van de RvC.

Niet teleurgesteld

Dit komt doordat hun benoeming niet op de juiste manier is gegaan. Jansma zegt hierover niet teleurgesteld te zijn: 'Ik ben nooit commissaris geweest, dus ik ben ook niet weggestuurd.' Jansma wil nog niet zeggen of hij in de toekomst een rol voor zichzelf ziet bij ADO. 'Het gaat nu even niet om mij, maar over het belang van de club.'
ADO kampt met grote financiële problemen, omdat de eigenaar van United Vansen, Wang Hui, zijn betalingsverplichtingen niet zou nakomen. Ook zou Wang als voorzitter van de raad van commissarissen wanbeleid hebben gevoerd. Volgens Wang Hui blijft ADO juist afspraken negeren.