Instellingen

Haags Sportgala: Nederlandse topatleten bij HAAG Atletiek blijven aan de top

Haags Sportgala: HAAG Atletiek
Haags Sportgala: HAAG Atletiek

DEN HAAG - Over ruim twee weken wordt het Haags Sportgala weer georganiseerd. Tijdens deze avond in het AFAS Circustheater zullen de winnaars in de categorie Haags Sportman, -vrouw, -ploeg, -coach en talent bekend worden gemaakt. In aanloop naar het gala licht Omroep West iedere dag een genomineerde sporter uit. Vandaag is dat HAAG Atletiek en trainer Paul Wernert.

Topatleten


HAAG Atletiek bivakkeert op een van de mooiste sportplekken van Den Haag aan de Laan van Poot, midden in de duinen. In de geborgenheid van dit natuurgeweld trainen tal van Nederlandse topatleten als Rosina Hodde, Chalid Choukoud en Fabian Florant. Net als in 2015 werd HAAG Atletiek ook vorig jaar Nederlands kampioen Teams. Iedereen weet dat de top halen een ding is, maar aan de top blijven, dat is écht knap.

Prestatie

Nederlands kampioen Atletiek Teams

Paul Wernert is sinds mensenheugenis als trainer verbonden aan HAAG Atletiek. Hij geeft wekelijks verschillende soorten trainingen bij de Haagse club, hoofdzakelijk gericht op het sprinten. Ook is Wernert nog steeds ploegleider/coach van de mannenploeg, die dit jaar voor de tweede keer op rij Nederlands clubkampioen werd en van de vrouwenploeg, die promoveerde naar een hogere divisie.

In het verleden heeft Wernert atletes als Pascal van Assendelft, Anjolie Wisse, Stella Jongmans, José van der Veen en Esther Dankwah begeleid en atleten als Ysbrand Visser, Frenk Perri en Caimin Douglas. Als bondstrainer van de Nederlandse estafetteploeg had hij met Troy Douglas te maken, maar ook heeft hij vele internationale topatleten als de Keniaanse 800 meter lopers als Billy en Patrick Konchellah en Paul Ereng getraind, sprinters als de Jamaicaan Raymond Stewart en de Amerikaan Andre Cason.

Een uitstapje maakte hij ooit met de hoogspringer Nick Saunders, die Gemenebest kampioen werd. Meerdere Nederlandse atleten van Wernert hebben de Spelen en internationale kampioenschappen gehaald, zoals recent Fabian Florant en Solomon Bockarie. Momenteel traint hij o.a. een om Bockarie gevormde groep van zeer sterke sprinters.

Prestaties

Winst met Haag Atletiek op het NK Teams en meerdere atleten naar de Olympische geholpen, waaronder Hagenaar hink-stap-springer Fabian Florant

Moet HAAG Atletiek Haags Sportploeg van het jaar worden? En Paul Wernert Sportcoach? Breng dan hier je stem uit!

Live op TV West

Maandagavond 23 januari 2017 zendt TV West het Haags Sportgala live uit. Herman Nanninga verzorgt samen met zijn sidekick (en oud-beachvolleyballer) Marloes Wesselink de presentatie.