Kiki Bertens uitgeschakeld in Australian Open: 'Ik zit er erg mee'

Kiki Bertens.
Kiki Bertens. © Orange Pictures
WATERINGEN - Kiki Bertens is in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De 25-jarige tennisster verloor maandag in twee sets van de Amerikaanse Varvara Lepchenko: 7-5 7-6 (5).
De als negentiende geplaatste Wateringse had zeker kansen tegen de sterk spelende Lepchenko, maar kwam op belangrijke momenten te kort. De Amerikaanse nummer 88 van de wereld gaf Bertens vooral een lesje in effectiviteit. Van de zeven breakkansen benutte Lepchenko er vier. Bertens kreeg maar liefst vijftien mogelijkheden om de service te breken van haar opponente, maar wist daar slechts driemaal raad mee.
'Op de belangrijke punten is het goede tennis niet daar. Met twee tot drie goede punten per game kom je er niet', zei Bertens na de wedstrijd. 'Als je mijn gezicht ziet, zit ik er weer heel erg mee.'

Robin Haase

Vorig jaar strandde Bertens ook in de eerste ronde van het grandslamtoernooi in Melbourne. Met de uitschakeling van de Nederlandse is er in het enkelspel nog één landgenoot over. Robin Haase komt dinsdag in actie tegen de als 24e gerangschikte Duitser Alexander Zverev.