Femke Heemskerk terug naar trainer Marcel Wouda

Femke Heemskerk na de 200 meter vrije slag op het WK in Kazan.
Femke Heemskerk na de 200 meter vrije slag op het WK in Kazan. © ANP
ROELOFARENDSVEEN - Zwemster Femke Heemskerk gaat weer trainen onder bondscoach Marcel Wouda. De specialiste op de vrije slag uit Roelofarendsveen verlaat de Franse zwemcoach Philippe Lucas, bij wie ze in september 2015 haar heil zocht. Ze trainde onder hem in Narbonne.
Heemskerk meldde de
maandag. Ze is al mee op een drieweekse trainingsstage met de Nederlandse selectie in Málaga in Spanje. 'Ik heb de opbouwperiode na de Olympische Spelen in Rio gebruikt om na te denken waar en bij wie ik mijn carrière wil voortzetten. Ik verheug me enorm op onze samenwerking en heb er veel vertrouwen in dat we het maximale eruit zullen halen', aldus Heemskerk.
De Olympische Spelen in Rio werden een deceptie voor de zwemster. Heemskerk sneuvelde in Brazilië op haar favoriete 200 meter vrije slag al in de halve finale. Ze  werd daarin kansloos laatste. Op de 100 meter vrije slag bleef Heemskerk steken in de series. Met de estafetteploeg werd ze teleurstellend vierde op 4x100 meter vrije slag.

Goud

De zwemster veroverde op de Olympisch Spelen van 2008 in Peking goud met de estafetteploeg op de 4x100 meter vrij en pakte ook twee wereldtitels op de 4x100 vrij. In 2014 won ze goud bij de WK kortebaan op de 100 vrij.