Instellingen

Rijnsburger Jan Siemerink weg bij tennisbond KNLTB

Davis Cup-captain Jan Siemerink
Davis Cup-captain Jan Siemerink © Orange Pictures

RIJNSBURG - Jan Siemerink is per 1 maart niet langer technisch directeur van tennisbond KNLTB. Het contract met de oud-tennisser uit Rijnsburg liep in 2017 af maar vanwege een 'verschil van inzicht' is besloten niet tot verlenging over te gaan, meldt de bond maandag. Siemerink was sinds januari 2007 verbonden aan de KNLTB; eerst als Daviscupcaptain, vanaf 2012 ook als 'directeur sportief'.

In december werd al bekend dat hij zijn taken als Daviscupcaptain zou overdragen aan Paul Haarhuis. Voormalig bondsbestuurslid toptennis Martin Koek neemt de taken van Siemerink voorlopig waar.

'Als bestuur en directie stonden we voor een heel lastig besluit. Jan heeft een positieve bijdrage geleverd aan het tennis in Nederland en is een zeer gewaardeerde collega. Maar door een verschil in inzicht moeten we helaas afscheid van hem nemen', liet Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB, in een reactie weten.

'Andere visie over voortgang'

In zijn functie van technisch directeur was Siemerink verantwoordelijk voor het beleid gericht op top- en jeugdtennis. De bond stelt dat onder zijn leiding de eerste stappen zijn gezet op weg naar een betere topsportcultuur. De KNLTB heeft de ambitie uitgesproken om structureel tot de beste tien tennislanden ter wereld te behoren. Onderdeel hiervan was de modernisering van de jeugdopleiding.

'Het was en is mijn ambitie om tennis in Nederland nog beter op de kaart te zetten', liet Siemerink via de KNLTB weten. 'De afgelopen jaren heb ik me volledig en met heel veel plezier ingezet voor het Nederlandse tennis. De eerste stappen op weg naar verbetering zijn zeker zichtbaar. We hebben alleen een andere visie over de voortgang. Dan is het uiteindelijk beter dat ieder zijn eigen weg gaat.'