Instellingen

Darter Raymond van Barneveld begint Premier League met fraaie zege

© ANP

DEN HAAG - Raymond van Barneveld is sterk begonnen aan de nieuwe editie van de Premier League. De Haagse topdarter versloeg donderdagavond in Newcastle tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis op indrukwekkende wijze (7-5). De 32-jarige Brit leidde na vijf legs met 1-4. 'Barney' knokte echter knap terug en via 5-4 stelde hij alsnog zijn eerste overwinning veilig.

Van Barneveld won het prestigieuze toernooi, dat zestien speelavonden omvat, in 2014. Hij versloeg toen in de finale landgenoot Michael van Gerwen. De titelhouder speelt later op de avond tegen de Schot Gary Anderson. Jelle Klaasen, de derde Nederlander dit jaar in het veld van tien darters, sluit de eerste avond af met een partij tegen de Schot Peter Wright.

Het prijzengeld dit jaar in de Premier League bedraagt in totaal 825.000 pond (circa 960.000 euro). Voor de eindwinnaar, na de play-offs in Londen op 18 mei, ligt een winstpremie van 290.000 euro klaar. Het dartscircus doet op 16 maart Ahoy in Rotterdam aan voor de zevende speelronde.