Jeffrey van As: 'Ik ben blij dat Alfons in een moeilijke situatie bij onze club komt'

DEN HAAG - Technisch directeur van ADO, Jeffrey van As, is blij dat Alfons Groenendijk trainer wilde worden terwijl de club in een lastige periode zit. Dat zei Van As tijdens de presentatie van de nieuwe trainer woensdag. 'Er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn die zich afvragen of je in deze situatie wel hieraan moet beginnen', aldus Van As.
Groenendijk heeft de taak om ADO voor de eredivisie te behouden. Momenteel staat de Haagse formatie op de zestiende plaats. Aan het einde van het seizoen geeft die plek recht op nacompetitie. Aankomend weekend wacht gelijk een kraker tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles. Bij een nederlaag kan ADO Den Haag zakken naar de laatste plaats.
'Wij zijn er beiden van overtuigd dat ADO ook volgend jaar in de eredivisie speelt maar dat er wel één en ander moet gebeuren en veranderen', merkte de technisch directeur op. 'We moeten met elkaar iets veranderen binnen de club. De opdracht is om minimaal in drie maanden tijd zeventien punten te halen.'

Historie


De keuze viel ook op Groenendijk wegens zijn historie. 'Hij is op de hoogte van de eredevisie. Hij kent onze spelers en onze club vanuit het verleden als voetballer. Hij was heel positief. Het was heel snel geregeld', aldus Van As.

LEES OOK: