Voorbeschouwing Go Ahead - ADO: ‘Iedereen moet klaar zijn om te spelen’

ADO Den Haag tegen Go Ahead Eagles
ADO Den Haag tegen Go Ahead Eagles © soccratesimages.com
DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk heeft vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse persmoment geen namen prijsgegeven die zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles gaan starten. ‘Dat doe ik bewust’, zegt Groenendijk. ‘Iedereen die mee gaat naar Deventer moet klaar zijn om te spelen.’
Groenendijk trainde donderdag in drie verschillende samenstellingen. ‘We hebben in onze selectie veel buitenspelers. Dus die zullen zeker aan de start verschijnen. Ik ben niet van plan om 4-4-2 te gaan spelen’, zegt Groenendijk die donderdag drie keer in een 4-2-3-1 formatie trainde. Zo werd er onder andere geexperimenteerd met Wilfried Kanon in het centrum en met Dion Malone en Donny Gorter als controlerende middenvelders.

Afwezig: Gervane Kastaneer (oog), Abel Tamata (hamstring), Kevin Jansen (knie)
Ook Mike Havenaar is weer van de partij. De Japanner begint op de bank. ‘Hij is als pinchhitter inzetbaar’, zegt Groenendijk. ‘Hij traint hard, maar heeft wel een jasje uitgedaan. Ik denk dat Mike sowieso goed is voor een half uur. Als we hem nodig hebben, breng ik hem in. Aaron Meijers gaat ook mee naar Deventer. Voor hem hebben we wel een heel programma afgesproken. Hij is een belangrijke speler, ook mijn aanvoerder. Dat zal hij zeker blijven. Het is niet de bedoeling dat hij gaat starten.’
Groenendijk staat pas twee dagen voor de groep, maar is positief verrast, ‘Ik heb tijdens mijn eerste twee trainingen een gretige groep gezien. Jongens die er echt wat van willen maken. De spelers hebben zelf ook in de spiegel gekeken. Dat vind ik prima als dat gebeurt’, aldus de nieuwe hoofdtrainer die als analist van FoxSports ADO Den Haag al een aantal keer van dichtbij had gezien. ‘Maar nu leer je ze echt kennen’, vult hij aan.
De ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en ADO Den Haag vond op het hoogste niveau 22 keer eerder plaats. Dertien keer wist de thuisploeg te winnen en ADO nam de punten zes keer mee naar Den Haag. De laatste zege voor de huidige nummer zestien uit de eredivisie dateert van 17 september 1972.
Go Ahead Eagles moet het zaterdagavond zonder Darren Maatsen en Elvis Manu doen. Beide aanvallers zijn geschorst. Sebastien Locigno, Leon de Kogel, Lars Lambooij  en Chris David zijn ook niet inzetbaar bij de ploeg van Hans de Koning.

Mis niks van Go Ahead Eagles - ADO Den Haag

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en ADO Den Haag  is zaterdagavond vanaf 19.00 uur live te beluisteren op 89.3 FM Radio West.
Scheidsrechter: Ed Janssen
Laatste ontmoetingen:
Seizoen 16/17:
ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 3-0

Seizoen 14/15:

Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 1-0
ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 1-1

Seizoen 13/14:

ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 3-2
Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 2-1

Seizoen 07/08:

Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 1-2
ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 1-2