Opstelling ADO: Groenendijk gaat voor 4-2-3-1-opstelling

ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk
ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk © Soccrates Images
DEN HAAG - Alfons Groenendijk kiest voor het 'duel van het jaar' tegen Go Ahead Eagles voor een 4-2-3-1-opstelling met Dion Malone en Tom Trybull als controleurs op het middenveld. Edouard Duplan staat op 'tien' en dat is geen onbekende positie voor de Fransman.
Afgelopen donderdag experimenteerde de kersverse Groenendijk al met een 4-2-3-1-formatie op de training en uiteindelijk is zijn keuze daar dus ook op gevallen. Dion Malone doet weer mee en heeft een basisplaats; hij keert terug van een langdurige blessure. Op 3 april 2016 kwam de 27-jarige speler voor het laatst in actie voor de groen-gelen.

Havenaar en Meijers

Op de bank vinden we ook Mike Havenaar en Aaron Meijers weer terug. ‘Hij is als pinchhitter inzetbaar’, zei Groenendijk vrijdag tijdens het wekelijkse persmoment over de Japanse spits. ‘Hij traint hard, maar heeft wel een jasje uitgedaan. Ik denk dat Mike sowieso goed is voor een half uur. Als we hem nodig hebben, breng ik hem in.'  
Opstelling Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Ritzmaier; Chirivella, Crowley, Duits; Antonia, Hendriks, Marengo.
Opstelling ADO Den Haag: Setkus; Ebuehi, Meissner, Beugelsdijk, Kanon; Malone, Duplan, Trybull; Schaken, Fernandez, Wolters.

Afwezig: Gervane Kastaneer (oog), Abel Tamata (hamstring), Kevin Jansen (knie)