Instellingen

'Je verwacht niet dat je op zo'n manier het veld afstapt'

Dion Malone maakt tegen Go Ahead Eagles zijn rentree na lang blessureleed
© Soccrates Images

DEN HAAG - Ruim tien maanden lang moest Dion Malone vanaf de kant toekijken hoe zijn ploeg presteerde. De speler van ADO Den Haag lag er vanwege een blessure lang uit, maar tegen Go Ahead Eagles kon hij eindelijk weer meedoen. Zijn rentree verliep echter heel anders dan hij had gehoopt. 'Je verwacht niet dat je op zo'n manier het veld afstapt', vertelde hij teleurgesteld na afloop.

ADO Den Haag verloor zaterdagavond de degradatiekraker met 3-1 van Go Ahead Eagles en is nu de nieuwe rode lantaarndrager van de eredivisie. De ploeg moet zich serieuze zorgen gaan maken nu er ook van de nummer laatst verloren werd. 'Zij stonden één punt onder ons. Die ploeg wil je dan wel onder je houden, maar dat is niet gelukt. Op bepaalde momenten word je gewoon weggespeeld', was de keiharde conclusie.

Malone begon het duel tegen Go Ahead als controleur op het middenveld, maar eindigde als doelman. Keeper Ernestas Setkus werd tien minuten voor het einde met rood het veld afgestuurd, terwijl Groenendijk al door zijn wissels heen was. Uiteindelijk nam Malone het stokje van hem over. 'Het was mijn eerste wedstrijd. Ik had nog nooit echt gekeept, maar het was nu het verstandigst om te doen. Ik kom van een lange blessure en het was een zware wedstrijd', verklaart hij de keuze.

Trainerswissel

Eerder deze week werd Zeljko Petrovic de laan uitgestuurd en kwam Alfons Groenendijk voor hem in de plaats. Ze hadden in Den Haag gehoopt op het schokeffect; ofwel een nieuwe start met daarin meteen een overwinning. Het liep anders. 'Er is afgelopen week veel gebeurd. Het geloof is er zeker, maar na de komst Groenendijk volgde deze wedstrijd snel. We hebben nu een volle week om aan een plan te werken.'