Haase wint voor het eerst sinds 2008 weer in Ahoy

Haase wint in Rotterdam.
Haase wint in Rotterdam. © ANP
DEN HAAG - Robin Haase heeft maandag voor het eerst sinds 2008 de tweede ronde bereikt op het ABN AMRO World Tennis Tournament van Rotterdam. De Hagenaar versloeg in de eerste ronde de Duitser Florian Mayer in twee sets: 7-5 7-6 (3). Haase bereikte in 2008 de kwartfinales in Ahoy. In de jaren erna strandde hij telkens in de eerste ronde, en twee keer ontbrak Haase in Rotterdam.
Met de 33-jarige Mayer, die dit jaar nog geen wedstrijd had gewonnen maar wel elf plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, had Haase gunstig geloot. Vorig jaar moest hij het meteen opnemen tegen de Fransman Gilles Simon, toen de nummer vijftien van de wereld. Haase kon weliswaar zelf ook geen indrukwekkende resultaten overleggen, maar op de Australian Open verzuimde hij in de eerste ronde te stunten tegen Alexander Zverev en vorige week was de nederlaag tegen Viktor Troicki in Sofia (tweede ronde) ook overbodig.
Tegen Mayer benutte hij in de elfde game zijn derde breakpoint om daarna de set uit te serveren. In de tweede set kreeg Haase tien mogelijkheden de opslag van zijn tegenstander te breken, tegen Mayer nul. Het kwam toch op een tiebreak aan, die de 29-jarige Hagenaar, de nummer 57 van de wereld, overtuigend won: 7-3. In de volgende ronde wacht de winnaar van de partij tussen de Belg David Goffin en de Rus Andrei Koeznetsov. Die wordt woensdag gespeeld, waardoor Haase pas op donderdag gaat strijden om een plaats bij de laatste acht.