Haase strandt in tweede ronde Rotterdam

Robin Haase in actie op het ABN Amro World Tennis Tournament.
Robin Haase in actie op het ABN Amro World Tennis Tournament. © Orange Pictures
DEN HAAG - Robin Haase heeft net niet voor een stunt kunnen zorgen in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De als derde geplaatste Belg David Goffin was te sterk voor de Hagenaar: 5-7, 6-4, 6-4.
De 29-jarige Haase leek even op weg naar de kwartfinale in Rotterdam, een evenaring van zijn beste prestatie ooit. Goffin schakelde echter na de eerste set naar een hogere versnelling. 'Je hoopt het door te trekken maar dat lukte niet', zei Haase na afloop.
Haase begon vooral serverend ijzersterk en liep met een break uit naar 4-1. In de zevende game leverde hij zijn opslag in en stevende de set af op een tiebreak. De Hagenaar sloeg echter toe op de laatste servicegame van Goffin en het eerste setpunt was direct raak voor de Hagenaar.

Versnelling hoger

Goffin was niet onder de indruk en schakelde een versnelling hoger. Op eigen service gaf de nummer elf van de wereld nauwelijks nog punten weg en een break in de derde game was daardoor voldoende om de set-stand weer gelijk te trekken. 'Hij ging beter serveren, maar ik ging ook minder retourneren. Jammer dat ik niet meer druk kon uitoefenen in zijn games.'
De beslissing viel pas in de voorlaatste game. Waar eerdere breakkanssen nog niet besteed waren aan Goffin, sloeg hij in de negende game wel toe en serveerde hij daarna direct de wedstrijd uit.

Kwartfinale

Goffin komt in de kwartfinale uit tegen de winnaar van het duel tussen Grigor Dimitrov en Denis Istomin. Die partij staat donderdagavond in Ahoy op het programma.