Instellingen

Groenendijk draait negativiteit om: 'ADO wordt al afgeschreven, maar dat kunnen we ook gebruiken'

Groenendijk met Wolters
© soccratesimages.com

DEN HAAG - Is ADO Den Haag op sportief gebied ten dode opgeschreven? Fons Groenendijk, de kersverse trainer, vindt van niet. 'Ik ben nog steeds van mening: er is juist iets moois te bereiken door deze groep. Waarom zou dat niet kunnen,' vraagt hij zich tijdens het wekelijkse persmoment hardop af. 'Al zijn we hier en daar al afgeschreven, dat kunnen we ook gebruiken,' waarmee Groenendijk hoopt dat zijn spelers het tegendeel willen bewijzen.

'Ik geloof erin en dat probeer ik ook in de kleedkamer over te brengen op de groep. Dat is het belangrijkste,' vervolgt de coach. ADO Den Haag staat inmiddels laatste en treft aankomende zondag koploper Feyenoord. Het zorgt bij Groenendijk niet voor paniek.

'Ik kijk ernaar uit. Het is mooi. Ik heb hem zelf ook een keer gespeeld, in het Zuiderpark. Ik geloof dat er mensen in de lichtmasten zaten,' blikt Groenendijk terug naar zijn tijd als speler bij FC Den Haag.

Motivatie

'Als je hier geen motivatie uithaalt, uit dit soort wedstrijden, waar haal je het dan wel uit? Hier moet je als speler van genieten. Een tegenstander kan beter zijn, maar dat wil niet zeggen dat je je daarbij neer moet leggen. Ik hoop dat ik dat in een hele korte tijd bij de jongens naar binnenkrijg.'