Rijnsburgse Boys wint van ASWH en klampt aan bij kopgroep derde divisie

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys heeft zich gemeld bij de kopgroep van de derde divisie. De ploeg van oefenmeester Pieter Mulders deed zaterdagmiddag goede zaken door ASWH met 4-2 te verslaan.
De komende weken zijn, met duels tegen onder andere IJsselmeervogels en Scheveningen, cruciaal voor Rijnsburgse Boys. Tegen ASWH kwamen de Uien via Wesley Goeman al snel op voorsprong, maar lang mochten ze er niet van genieten. Tot tweemaal toe ontsnapte Rijnsburg aan de gelijkmaker, maar na een krap half uur spelen was het Robert Olijfveld uiteindelijk toch met de 1-1.
Waar Giovialli Serbony het twee weken geleden nog moest doen met een invalbeurt, mocht hij van trainer Mulders tegen ASWH in de basis starten. Het bleek geen verkeerde keuze van de coach. Vlak voor rust schoot de nieuwe spits via een prachtig schot de 2-1 tegen de touwen. Niet onverdiend, het laatste kwartier van het eerste bedrijf was Rijnsburg de bovenliggende partij.

Driepunter

De geel-zwarten wisten maar al te goed dat de buit nog niet binnen was en gingen na rust dan ook op zoek naar de 3-1. De bal viel er echter aan de andere kant in. Jerry Tieleman trok de score gelijk. Direct daarna was het Joel Tillema die de Uien weer op voorsprong zette. Goeman bepaalde de eindstand op 4-2. Hij faalde niet vanaf de penaltystip en maakte zo zijn tweede van de middag.
Scoreverloop Rijnsburgse Boys - ASWH 4-2 (2-1): 1-0 Goeman, 1-1 Olijfveld, 2-1 Serbony, 2-2 Tieleman, 3-2 Tillema, 4-2 Goeman (strafschop)