Instellingen

Opstelling ADO: rentree voor Meijers; Meissner op de bank

ADO Den Haag-coach Fons Groenendijk
ADO Den Haag-coach Fons Groenendijk © Soccrates Images

DEN HAAG - Aaron Meijers maakt zondag na maandenlang blessureleed zijn rentree bij ADO Den Haag. De aanvoerder is fit genoeg om te starten tegen koploper Feyenoord. De afgelopen weken maakte de verdediger zich klaar voor zijn terugkeer door minuten te maken in Jong ADO. Mede door de beschikbaarheid van Meijers heeft Thomas Meissner zijn plaats in het centrum van de verdediging af moeten staan aan Wilfried Kanon.

Een andere nieuwe naam in de opstelling van trainer Fons Groenendijk is die van Robert Zwinkels. De doelman vervangt Ernestas Setkus, die vorige week in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles rood pakte. Hij is één duel

.

In de voorhoede ontbreekt Randy Wolters. Edouard Duplan staat op zijn plaats. Mike Havenaar is nog niet fit genoeg om te starten en wordt als pinchhitter gezien. Op het middenveld zien we Donny Gorter in plaats van Tom Trybull. De Duitser raakte tijdens de laatste training voor het duel tegen Feyenoord geblesseerd aan zijn lies.

Katwijker en oud-spelers

Bij Feyenoord staan Katwijker Dirk Kuijt en oud-ADO Den Haag-spelers Jens Toornstra en Eljero Elia in de basis. Kuijt moest vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-0) nog op de bank beginnen en was daarover enigszins ontstemd.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Malone, Bakker, Gorter; Schaken, Fernandez, Duplan.

Opstelling Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Kuijt, Toornstra; Berghuis, Jørgensen en Elia.


Afwezig:

Kevin Jansen (knie), Ernestas Setkus (geschorst), Abel Tamata (hamstring), Gervane Kastaneer (oog)