Uitblinkende Zwinkels praat niet over basisplaats: 'Het gaat mij niet om de poppetjes individueel'

DEN HAAG - Veel mensen waren het er na afloop over eens: Robert Zwinkels keepte een puike partij tegen Feyenoord (0-1 nederlaag). De goalie van ADO Den Haag nam de plaats van de geschorste Ernestas Setkus in, vervulde zijn taak uitstekend, maar is niet met een eventuele basisplaats bezig. 'Het gaat mij niet om de poppetjes individueel', liet hij na afloop weten.
'Wij moeten als team laten zien dat wij erin horen. Wie er dan in de basis staan, is mij om het even. Als we maar resultaat gaan halen', vervolgt Zwinkels, die doelt op lijfsbehoud in de eredivisie.
Eerste keeper Setkus was één duel geschorst en is tegen FC Twente weer speelgerechtigd. De vraag is wie trainer Fons Groenendijk volgende week kiest. Gaat hij weer voor Setkus of verdedigt Zwinkels het doel?

Degelijk

Het viel op dat de verdediging van ADO heel degelijk stond tegen de koploper. Was het de rust die Zwinkels uitstraalde? De terugkeer van Aaron Meijers? 'We hadden wel weer een aantal jongens terug natuurlijk. Meijers, Dion Malone. Dat zijn jongens die langer met elkaar gespeeld hebben. Het zag er af en toe wat logischer uit ja.'