Kiki Bertens meteen onderuit in Dubai

© ANP
WATERINGEN - Kiki Bertens is maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Dubai. De 25-jarige Wateringse verloor in drie sets van de Amerikaanse Christina McHale: 6-7 6-3 6-4.
Bertens, de nummer 23 van de WTA-ranglijst en McHale, de nummer 44, gaven elkaar maandag weinig toe. Bertens kwam een break achter in de eerste set, maar knokte zich terug won de set in de tiebreak. In de tweede set greep de Amerikaanse het initiatief en dat betaalde zich uit in 6-3-setwinst. de derde set ging lang gelijk op, hoewel Bertens enkele goede kansen op een break kreeg. Die benutte ze niet. De Amerikaanse pakte de break wel op 4-4 en serveerde de wedstrijd vervolgens uit.
Bertens reageerde zich vervolgens af door haar racket stuk te slaan. Voor de Wateringse wil het nog niet lukken dit kalenderjaar. Alleen op het WTA-toernooi in het Australische Hobart wist ze in het hoofdtoernooi een ronde verder te komen. Op andere toernooien verloor ze steeds in de eerste ronde, waaronder de Australian Open. Ook de twee partijen die ze speelden in de Fed Cup gingen verloren tegen lager geplaatste speelsters uit Wit-Rusland. De tennisster zakte daardoor maandag een plaats op de WTA-ranglijst.
'Waarom voelt dit goed, maar doet het tegelijkertijd pijn #vooruitgang', reageerde Bertens zelf op Twitter op haar verloren partij. Ze wisselde in haar partij tegen McHale afzwaaiers af met goede punten en kreeg ook genoeg kansen op breakpunten van de Amerikaanse. Ze kon echter net niet doordrukken, maar zag wel lichtpuntjes in haar spel.