Robin Haase strandt in eerste ronde Marseille

Robin Haase versus Thiemo de Bakker in Gstaad.
Robin Haase versus Thiemo de Bakker in Gstaad. © ANP
DEN HAAG - Robin Haase is er dinsdag niet in geslaagd de tweede ronde van het tennistoernooi in Marseille te bereiken. De Haagse tennisser pakte tegen de Franse favoriet Richard Gasquet de eerste set, maar kon deze goede start geen vervolg geven. De als zesde geplaatste Gasquet won de partij met 6-7 (5) 6-3 6-2.
Haase kwam in de eerste set op een 5-3-achterstand, maar vocht zich knap terug. Hij trok de stand gelijk en besliste de tiebreak met 7-5 in zijn voordeel. In de tweede set ging het tot 3-3 gelijk op, maar daarna moest Haase zijn servicebeurt inleveren. Gasquet pakte de set met 6-3. In het derde bedrijf brak de nummer negentien van de wereld al snel door de service van Haase en maakte het met 6-2 af.
Haase en Gasquet speelden voor de vijfde keer tegen elkaar op de ATP-Tour. De Nederlander won één keer, dat was in 2014 op gras in Halle.

Prestaties blijven uit

Het zit de tennissers uit onze regio, Haase en Kiki Bertens, nog niet bepaald mee dit jaar. Zo werd Bertens maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Dubai. Tot grote frustratie van haarzelf.