Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Twente: Groenendijk houdt vast aan basiselftal

DEN HAAG - ADO-trainer Fons Groenendijk speelt tegen FC Twente met dezelfde elf namen als tegen Feyenoord. 'Ik dat deze ploeg het vertrouwen verdient in de volgende wedstrijd’, is Groenendijk een dag voor het treffen met FC Twente van mening.
Tijdens het wekelijkse perspraatje benadrukte Groenendijk dat aanvaller Mike Havenaar op de weg terug is, maar het laatste stapje nog moet maken. Zodoende start Guyon Fernandez weer in de spits. Middenvelder Tom Trybull zit niet bij de selectie. De Duitser kampt met een liesblessure. Verdediger Thomas Meissner trainde gedeeltelijk apart van de groep, maar haalt FC Twente wel. Hij begint overigens op de bank.

Afwezig: Gervane Kastaneer (oog), Kevin Jansen (knie), Abel Tamata (hamstring), Tom Trybull (lies)
ADO Den Haag is de laatste drie thuisontmoetingen FC Twente telkens de baas geweest. De laatste nederlaag dateert van 13 april 2013. Toen werd het 3-1 voor de ploeg uit Enschede. ADO Den Haag won elf van de 34 thuisduels met FC Twente in de Eredivisie . De Haagse ploeg pakte sinds de zomer van 2013 meer punten tegen FC Twente dan tegen elk ander team.
Met zeventien punten uit 23 wedstrijden staat ADO Den Haag momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie. Volgens de statistiekensite Opta is de huidige plek van ADO Den Haag zorgelijk, want de laatste twaalf hekkensluiters met zeventien punten of minder na 23 speelronden wisten degradatie niet meer af te wenden (11 teams rechtstreeks, 1 keer via de nacompetitie).

Mis niks van ADO Den Haag tegen FC Twente

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Twente is vrijdagavond live te volgen op 89.3 FM Radio West. Het commentaar bij de wedstrijd is van Jim van der Deijl en Bart Nolles. De wedstrijdanalyse wordt gedaan door oud-ADO en FC Twente-speler Sjaak Polak.
Scheidsrechter: Kevin Blom
Laatste wedstrijden:
2016/2017:
FC Twente – ADO Den Haag 4-1

2015/2016:

ADO Den Haag – FC Twente 2-1
FC Twente – ADO Den Haag 1-4

2014/2015:

ADO Den Haag – FC Twente 2-0
FC Twente – ADO Den Haag 2-2

2013/2014:

FC Twente – ADO Den Haag 1-1
ADO Den Haag – FC Twente 3-2