VIDEO: Sfeeractie met Pools tintje in Kyocera Stadion

DEN HAAG - Wat het eindresultaat van de wedstrijd ADO Den Haag - FC Twente ook gaat worden, de sfeer zit er vrijdagavond goed in. Honderden fans van het Poolse Legia Warschau die ADO deze dag toejuichen kwamen tijdens de eerste helft met hun beroemde sfeeractie in het Kyocera Stadion. En de ADO-fans deden mee, ondanks de kou.
De fans van Legia Warschau zijn in Nederland omdat hun ploeg donderdagavond aan moest treden tegen Ajax in de Europa League.
Volgens Jacco de Leeuw, voorzitter van de supportersvereniging van ADO Den Haag, is dit geen bijzondere actie. 'In de Arena deden ze het ook al. Wanneer er een bepaald nummer komt trekken ze hun bovenkleding uit en beginnen ze met zingen.' Wel zegt De Leeuw dat de supporters van het juichen hebben genoten. 'Het is fantastisch dat die 1000 Poolse supporters dit deden, het heeft onze vriendschap bezegeld.'

Europa League

De Polen verloren met 1-0 en zijn dus uitgeschakeld in het Europese toernooi. Maar velen van hen hebben ook de trip naar Den Haag gemaakt voor de wedstrijd tegen FC Twente. Donderdag verzamelden de fans al bij het Kyocera Stadion, omdat de bussen richting Amsterdam daar vertrokken.