Becker heeft verleden met Groenendijk: 'Hij zat er kort op'

Sheraldo Becker
Sheraldo Becker © Soccratesimages.com
DEN HAAG - Sheraldo Becker en Fons Groenendijk hebben een verleden met elkaar. De nieuwe coach van ADO Den Haag had Becker in de jeugd van Ajax al enige tijd onder zijn hoede. 'Ik heb een goede band met hem gehad. Hij zat er kort op, maar ik zie het alleen maar positief in', vertelt Becker.
'Ik deed alles op gevoel', vervolgt hij. 'Soms lukte het wel en soms lukte het niet. Ik moest dingen beseffen en volwassener worden. Dat heb ik wel geleerd.'
De twee komen elkaar nu dus weer tegen in Den Haag. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt werd Becker met veel bombarie gehaald, maar hij heeft nog weinig laten zien in het groen-gele shirt. Afgelopen week scoorde hij drie keer in Jong ADO. Tegen FC Twente mocht hij vrijdag invallen.

Beter gevoel

'Het liefst wil je gewoon starten en zoveel mogelijk minuten maken. Maar met een invalbeurt is dat lastig.' Zelf heeft Becker wel het gevoel dat hij steeds beter in zijn vel komt te zitten. Zijn treffers in Jong hebben daar wel aan bijgedragen.
ADO Den Haag zit de afgelopen twee weken in een goede flow. Sinds de aanstelling van Groenendijk als nieuwe coach ziet het er allemaal beter uit. Na de nipte nederlaag tegen Feyenoord vorige week werd er vrijdagavond een punt gepakt tegen Twente. Volgende week gaat ADO voor een driepunter bij FC Utercht. 'Dan we gewoon knallen. Het gaat nu beter en dat moeten we vol zien te houden', sluit Becker af.