Rijnsburgse Boys verslaat IJsselmeervogels in spektakelstuk

RIJNSBURG - Cruciale weken. Dat zijn het voor Rijnsburgse Boys. Weken van aanklampen of afhaken. Zaterdag stond de kraker tegen koploper IJsselmeervogels op het programma en de Uien blijven meedoen in de titelstrijd. In eigen huis won Rijnsburg in een spektakelstuk door een late goal van invaller Jeroen Hessing: 4-3.
Het duel op een sfeervol sportpark was doelpuntrijk. In de eerste helft vielen er in totaal drie goals te noteren. Twee voor de Uien, één voor de Vogels. De goals die vielen, die waren heel fraai te noemen. Roderick Gielisse brak de ban, waarna Marciano van Leijenhorst de gelijkmaker op het scorebord zette. Hidde Prijs tekende vlak voor rust voor de 2-1.
In het tweede bedrijf was het 'puntje-van-je-stoel-werk'. Berry Powel bleek opnieuw van waarde toen hij vlak na de onderbreking weer een goal mee wist te pikken, de 2-2. Niet veel later maakte Ralph Hovestad er 2-3 van toen Rijnsburg-keeper Richard van Nieuwkoop uitgleed. De spanning was om te snijden.

Ontknoping

De grote vraag was natuurlijk hoe dit af ging lopen. De wedstrijd kende een hele fraaie ontknoping. Jeffrey Jongeneelen maakte er nog 3-3 van en het leek erop dat beide ploegen met een punt het veld af zouden stappen. Maar niets bleek minder waar.
Jeroen Hessing, die eigenlijk geblesseerd was, viel in de blessuretijd noodgedwongen in. Het bleek een gouden zet: bij zijn eerste balcontact kopte hij de winnende binnen: 4-3. Het sportpark ontplofte.
Scoreverloop Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels 4-3 (2-1): 1-0 Gielisse, 1-1 Van Leijenhorst, 2-1 Prijs, 2-2 Powel (strafschop), 2-3 Hovestad, 3-3 Jongeneelen, 4-3 Hessing