Hockey: Tristan Algera schiet HGC in slotfase naar winst tegen Den Bosch

WASSENAAR - HGC is de tweede seizoenshelft van het veldhockey met een overwinning begonnen. Op het eigen sportpark ontvingen de Wassenaarders het iets hoger geklasseerde Den Bosch. In een duel met twee gezichten schoot Tristan Algera HGC uiteindelijk naar de winst: 2-1.
De bezoekers uit Den Bosch begonnen sterk aan de wedstrijd, maar HGC nam na een minuut of vijf de touwtjes stevig in handen. Bij de derde strafcorner was het raak voor de ploeg van Jan Jorn van 't Land. Algera schoot goed binnen.
Er leek het eerste bedrijf geen vuiltje aan de lucht voor de blauw-zwarten, maar na de onderbreking was er weinig meer over van het goede spel van HGC. Een kwartier voor tijd schoot Noud Schoenaker Den Bosch langszij.

Sterk staaltje keeperswerk

Na de gelijkmaker waren de grootste kansen voor de bezoekers, maar keeper Sam van der Ven hield zijn ploeg met een sterk staaltje keeperswerk in leven. Een minuut voor tijd kreeg HGC nog een strafcorner toegewezen en uiteindelijk wist Algera ook die binnen te werken: 1-2.
In TV West Sport is maandag een samenvatting van de wedstrijd te zien. De uitzending is om 17.00 uur en wordt daarna op ieder heel uur herhaald.

LEES OOK: