Tennis: Robin Haase schaart zich bij laatste vier in Dubai

© Orange Pictures
DEN HAAG - Robin Haase heeft de laatste vier van het ATP-toernooi in Dubai bereikt. In de kwartfinale was hij te sterk voor de Bosniër Damir Dzumhur: 6-2, 4-6, 6-4. Haase speelt nu in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Fernando Verdasco en de als vierde geplaatste Fransman Gaël Monfils.
Inmiddels is de Hagenaar terug te vinden op plaats 66 van de wereldranglijst en bungelt hij al een tijdje rond de zestigste stek. De 29-jarige tennisser wil constanter presteren gedurende het hele jaar om zo terug te keren in de mondiale top-50. In 2014 was Haase daar voor het laatst te vinden.
In Dubai deed hij daarvoor donderdag goede zaken door zich naar de halve finale te slaan. Tegen de elf plaatsen lager gerangschikte Dzumhur pakte Haase eenvoudig de eerste set. In de tweede kwam hij nog terug van een 4-1-achterstand maar de laatste game gaf hij op eigen service uit handen en dus moest een derde set uitkomst bieden.

Break marge
Haase was de eerste die zijn eigen servicegame wist te behouden. Die marge van een break hield hij vast tot het einde van de partij, waarin hij vooral veel beter retourneerde dan de Bosniër.
De Nederlander won in de eerste ronde van de Oezbeek Denis Istomin. Een ronde later schakelde hij de Tsjech Tomas Berdych uit, die als vijfde geplaatst was in Dubai.

Haase versus Verdasco in halve finale

Fernando Verdasco is de tegenstander van Robin Haase in de halve finale. De Spanjaard versloeg donderdag de wisselvallige Fransman Gaël Monfils: 6-3, 7-5. Mocht Verdasco de finale halen dan staat hij voor de vijftiende keer in de eindstrijd van een ATP-toernooi.
Na Roberto Bautista Agut, zesde geplaatst, is Monfils al de tweede geplaatste speler die niet weet te winnen van Verdasco. Voorafgaand aan het toernooi werd Monfils als vierde ingeschaald. De nummer 35 van de ATP-ranking was daar echter niet van onder de indruk en sloeg de Fransman, met onderbreking van een regenpauze, in twee sets naar huis.

Twee ATP-toernooizeges

Haase wist in zijn loopbaan twee keer een ATP-toernooi op zijn naam te schrijven. In 2011 en 2012 won hij het toernooi van Kitzbühel.