Aanklager verhoogt straf Beugelsdijk; drie wedstrijden schorsing geëist

Tom Beugelsdijk tijdens de wedstrijd tegen FC Twente.
Tom Beugelsdijk tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. © Soccrates Images
DEN HAAG - Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt wordt ADO-speler Tom Beugelsdijk voor drie wedstrijden geschorst. Daarmee valt de straf hoger uit dan het schikkingsvoorstel, dat was drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.
De aanklager heeft de straf verhoogd, omdat hij vindt dat schikkingsvoorstellen er zijn om strafzaken te voorkomen. Omdat ADO
is gegaan met het schikkingsvoorstel, heeft de aanklager de straf verhoogd.
De aanklager blijft van mening dat Beugelsdijk in de wedstrijd tegen FC Twente een slaande beweging heeft gemaakt naar Joachim Andersen. De advocaat van ADO heeft vrijspraak geeist, omdat het om 'een afwerende' actie gaat. Voorafgaand aan het moment stond Andersen op de voet van Beugelsdijk. Daarnaast is de advocaat van mening dat er slechts één bewijsstuk (videobeelden) wordt geleverd. Een rapport van de scheidsrechter ontbreekt. Net als een aanklacht van FC Twente.

Uitspraak vrijdagochtend

De uitspraak van de tuchtcommissie zal vrijdagochtend plaatsvinden. Mocht ADO niet akkoord gaan met de straf dan zal deze opgeschort worden en kan Beugelsdijk tegen FC Utrecht meedoen.