Voorbeschouwing FC Utrecht – ADO Den Haag: Groenendijk kiest weer voor hetzelfde elftal

DEN HAAG - ADO Den Haag start zondagmiddag hoogstwaarschijnlijk in dezelfde formatie als tegen FC Twente. Dat betekent dat Guyon Fernandez als spits begint en niet Mike Havenaar. ‘Mike zit in de laatste fase van zijn herstel. Als je degradatievoetbal speelt moet je fit zijn, daarom kies ik voor Fernandez’, aldus Groenendijk.
In de laatste linie kan Groenendijk beschikken over Tom Beugelsdijk. De verdediger hangt een schorsing boven het hoofd, maar omdat de Haagse club die
, kan de centrale verdediger starten. Aaron Meijers en Wilfried Kanon gingen eerder naar binnen, maar kunnen zoals het er nu uitziet starten tegen FC Utrecht. ‘We hebben nog twee nachten om dat aan te kijken’, voegt Groenendijk eraan toe.

Afwezig:
Gervane Kastaneer (oog), Kevin Jansen (knie), Abel Tamata (hamstring)
Middenvelder Tom Trybull zit tegen FC Utrecht weer bij de selectie. De Duitser kampte met een liesblessure. ‘Hij gaat maandag minuten maken in het tweede elftal. Net als Abel Tamata. Hij zit niet bij de selectie en zal tegen Jong Heerenveen minuten maken.’
FC Utrecht moet het tegen ADO Den Haag zonder de lang geblesseerde Robin Ruiter (sleutelbeen), Edson Braafheid (achillespees), Rico Strieder (kruisband), Sofyan Amrabat (enkel) en Wout Brama (enkel) doen. Eerder deze week raakten de Domstedelingen ook aanvaller Patrick Joosten kwijt. De 20-jarige voetballer scheurde zijn voorste kruisband af.

Twee keer winst in de Domstad

Vorig seizoen speelde ADO Den Haag in Utrecht met 2-2 gelijk. De laatste overwinning was op 3 april 2011. Toen werd het 3-2 voor de Haagse ploeg. Van de laatste tien ontmoetingen in de Domstad wist ADO er twee te winnen, speelde het drie keer gelijk en pakte Utrecht vijf keer de winst.

Mis niks van FC Utrecht – ADO Den Haag

Luister zondagmiddag vanaf 14.00 uur naar 89.3 FM Radio West voor het wedstrijdverslag van FC Utrecht tegen ADO Den Haag. Het commentaar wordt gedaan door Jim van der Deijl en Bart Nolles.
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Laatste ontmoetingen:
2016/2017:
ADO Den Haag – FC Utrecht 0-2

2015/2016:

FC Utrecht - ADO Den Haag  2-2
ADO Den Haag - FC Utrecht 1-1

2014/2015:

ADO Den Haag - FC Utrecht 2-0
FC Utrecht - ADO Den Haag 0-0

2013/2014:

ADO Den Haag - FC Utrecht 4-1
FC Utrecht - ADO Den Haag 3-0