FC Rijnvogels kan sterke start geen vervolg geven tegen Capelle

KATWIJK - FC Rijnvogels kan de negatieve spiraal waarin het zit maar niet doorbreken. Tegen Capelle kwamen de Katwijkers zaterdagmiddag nog op voorsprong, maar na een rode kaart van Bright Ampong in de tweede helft ging het mis: 3-2.
Zoals verwacht was het Capelle dat in de eerste helft voornamelijk op de counter loerde. De groen-witte formatie staat sinds jaar en dag bekend als een stugge ploeg en tegen FC Rijnvogels was dat niet anders.
De Katwijkers speelden daarentegen aanvallend en kwamen na twintig minuten spelen op voorsprong. Pieter van der Breggen stond bij een corner op de juiste plek en knikte binnen. Tien minuten later waren de bezoekers opnieuw trefzeker via een hoekschop. Ditmaal was het Mart Spierdijk die wist te scoren.

Aansluitingstreffer

Het was ongekende weelde voor Rijnvogels, dat de afgelopen weken niet in de beste vorm verkeert. De marge bleef echter niet bij twee. Op slag van rust was het Olaf van der Sande die de aansluitingstreffer achter zijn naam zette.
Na de onderbreking moest FC Rijnvogels verder met tien man nadat Ampong een directe rode kaart ontving. Volgens de arbitrage ging het om natrappen en dus stonden de Katwijkers met een man minder. Een spannend half uur volgde, waarin Kai Fens Capelle langszij schoot en Wilmer Kousemaker zijn ploeg uiteindelijk nog aan de goede kant van de score wist te zetten.
Scoreverloop Capelle - FC Rijnvogels 3-2 (1-2): 0-1 Van der Breggen, 0-2 Spierdijk, 1-2 Van der Sande, 2-2 Fens, 3-2 Kousemaker
Bijzonderheid: Rode kaart Bright Ampong (FC Rijnvogels)