Fernandez: 'Je kunt op meerdere manieren bestolen worden, maar dit is wel de meest vieze manier'

Guyon Fernandez tegen Vitesse
Guyon Fernandez tegen Vitesse © soccratesimages.com
DEN HAAG - Voor Guyon Fernandez was het duel tegen FC Utrecht eentje om maar heel snel te vergeten. De aanvaller van ADO Den Haag werd een zuivere penalty ontnomen en zag zijn directe tegenstander bij een harde overtreding niet rood, maar geel krijgen. 'Je kunt op meerdere manieren bestolen worden, maar dit is wel de meest vieze manier', doelt de spits vooral op het eerste incident.
Even terug naar het bewuste moment in de eerste helft. Fernandez dribbelt het zestienmetergebied in, maar wordt door Robin van der Meer met twee benen onderuit gehaald. De bal is op dat moment niet in de buurt. Iedereen verwachtte een penalty, maar de scheidsrechter gaf een corner.
'Je kunt hier niets anders van maken. Beter dan dit krijg je ze niet. Als je hier geen penalty voor krijgt, wanneer dan wel?', vraagt hij zich hardop af.
Achteraf zag scheidsrechter Serdar Gözübüyük ook in dat het een strafschop was. 'Ik heb gehoord dat hij zijn excuses heeft aangeboden. De grensrechter heeft wel aangegeven dat het een penalty was. Of de communicatie was niet goed, of ze fluiten allemaal een andere wedstrijd.'
'Mijns inziens valt hier niet over te twisten', vervolgt hij zijn relaas. 'Hij heeft wel meerdere rare beslissingen gemaakt en het is niet de eerste keer dat hij ter discussie staat. Wij maken ook fouten en die worden ook meteen afgestraft.'