Instellingen

FC Lisse neemt koppositie van Scheveningen over

Spelers FC Lisse vieren een doelpunt
Spelers FC Lisse vieren een doelpunt © Orange Pictures

REGIO - FC Lisse is weer koploper in de derde divisie. Dinsdagavond werd het inhaalduel tegen FC Rijnvogels met 3-1 gewonnen.

Rijnvogels, de nummer zestien van de derde divisie, begon sterk aan de ontmoeting tegen de ploeg die de koppositie weer kon heroveren. Lisse leek niet bij de les toen Romano van der Stoep na vier minuten de 0-1 inkopte.

Binnen het kwartier had het zelfs 0-2 kunnen staan, maar Lisse-doelman Tim Orlowski stond een goal van Niels van Veen in de weg. De Lissenaren kregen naarmate de eerste helft vorderde wel meer balbezit, maar creëerden eigenlijk nauwelijks doelrijpe kansen.

De tweede helft was nog maar koud begonnen of Lisse boog de achterstand om in een voorsprong. Via Koen Fokkema en invaller Rowdy van der Putten werd het al snel 2-1. Nadat Van der Stoep kort daarop die kans op 2-2 miste, ontspon zich een interessant duel met een duidelijk overwicht voor FC Lisse, maar zonder al te veel kansen.

Spannend

Het duel bleef door de krappe marge de volle negentig minuten spannend. In de slotminuten kreeg FC Lisse nog een penalty toen Van der Putten in het zestienmetergebied werd gevloerd. Hij benutte de penalty zelf en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Een verdiende overwinning voor FC Lisse, dat zich weer koploper in de derde divisie mag noemen. Voor FC Rijnvogels blijven de degradatiezorgen groot.

Scoreverloop FC Lisse - FC Rijnvogels 3-1 (0-1): 0-1 Van der Stoep, 1-1 Fokkema, 2-1 Van der Putten, 3-1 Van der Putten (strafschop)