ADO denkt aan contractverlenging Malone en Jansen en gaat langer door met Zwinkels

Robert Zwinkels tegen Feyenoord
Robert Zwinkels tegen Feyenoord © www.soccratesimages.com
DEN HAAG - ADO Den Haag wil het contract van middenvelder Dion Malone graag verlengen. Daarnaast is het aannemelijk dat de Haagse club de optie in het contract van de geblesseerde Kevin Jansen gaat lichten. De optie in het contract van doelman Robert Zwinkels is automatisch met een jaar verlengd, nadat hij een bepaald aantal wedstrijden in actie is gekomen.
De Haagse club kent veertien personen die een aflopend contract hebben. Alleen middenvelder Jansen heeft een optie in zijn contract die ADO Den Haag voor 1 april moet lichten. Doet de club dat niet dan moet hij een officiële ontslagbrief ontvangen.

Aflopende contracten:

Rody de Boer:

ADO Den Haag gaat binnenkort om tafel met de zaakwaarnemer van de doelman. De Haagse club heeft de intentie uitgesproken om door te gaan met de reservekeeper, die zijn debuut in het eerste elftal nog niet heeft gemaakt. Der concurrentie zal groot zijn, want met Robert Zwinkels (2018), Ernestas Setkus (2018), Tim Coremans (2018) en Jurrian Jovenaar (2018) heeft ADO al vier keepers tot de zomer van 2018 vastliggen.

Wilfried Kanon:

Ondanks zijn goede spel de laatste weken is het niet aannemelijk dat ADO Den Haag doorgaat met Wilfried Kanon. De verdediger beschikt over een non-EU-paspoort en is ouder dan twintig jaar, wat betekent dat hij ruim 400.000 euro per jaar moet verdienen. Iets wat in de huidige financiële huishouding van ADO Den Haag niet past.

Dion Malone:

De middenvelder is een belangrijke speler in de speelwijze die trainer Fons Groenendijk hanteert. Sinds zijn terugkeer, hij stond bijna een jaar aan de kant met een liesblessure, is hij wekelijks één van de betere ADO-spelers. Het is niet gek dat de Haagse club de middenvelder snel wil binden. Het liefst voor een paar seizoenen.

Abel Tamata:

Tamata is één van de drie transfervrije winterversterkingen met een contract tot en met 30 juni 2016. Of de Haagse club met Tamata doorgaat is nog niet bekend.

Kevin Jansen:

Jansen is de enige speler die in het bezit is van een aflopend contract met een optie van een jaar. Dat betekent dat ADO Den Haag voor 1 april moet laten weten of deze optie gelicht wordt. De middenvelder herstelt momenteel van een knieblessure, maar kon voor zijn blessure vaak rekenen op een basisplaats. Gezien zijn spel voor zijn blessure gaat ADO zijn contract hoogstwaarschijnlijk verlengen.

Donny Gorter:

Gorter is één van de drie transfervrije winterversterkingen met een contract tot en met 30 juni 2016. Of de Haagse club met Gorter doorgaat is nog niet bekend.

Tom Trybull:

Trybull tekende in de zomer van 2016 heel bewust een contract van één jaar. Daardoor kan hij deze zomer transfervrij vertrekken. De laatste maanden toonden clubs uit Italië en Turkije al interesse voor de controlerende middenvelder. Met Danny Bakker en Achraf El Mahdioui heeft ADO twee controleurs in huis. Als ook Malone bijtekent worden dat er zelfs drie. De kans dat ADO met Trybull doorgaat wordt daardoor kleiner.

Gervane Kastaneer:

Kastaneer was eigenlijk al verkocht het Duitse FSV Mainz 05, maar de Bundesliga-club cancelde de transfer, nadat Kastaneer een ernstige oogblessure opliep in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Mocht de oude Kastaneer dit seizoen terugkeren op het veld, dan is de kans groot dat ADO langdurig met hem door wil. Waarschijnlijk zal de Haagse club concurrentie krijgen van veel clubs die de spits van Jong Oranje 'gratis' willen binnen halen.  

Ruben Schaken:

De kans is groot dat de wegen van Ruben Schaken en ADO Den Haag na dit seizoen scheiden. De 34-jarige aanvaller gaf onlangs in een interview aan nog niet te weten of hij na dit seizoen stopt of nog een jaartje doorgaat. Daarnaast drukt Schaken met zijn salaris aardig op de begroting.

Guyon Fernandez:

Fernandez is één van de drie transfervrije winterversterkingen met een contract tot en met 30 juni 2016. Of de Haagse club met Fernandez doorgaat is nog niet bekend.

Fons Groenendijk:

Het aflopende contract van Groenendijk wordt bij handhaving in de Eredivisie automatisch verlengd tot de zomer van 2019. Mocht ADO Den Haag degraderen dan is het niet ondenkbaar dat de Haagse club alsnog met Groenendijk om tafel gaat voor een langer verblijf.

Dirk Heesen:

Het aflopende contract van Heesen wordt bij handhaving in de Eredivisie automatisch verlengd tot de zomer van 2019. Mocht ADO Den Haag degraderen dan is het niet ondenkbaar dat de Haagse club alsnog met Heesen om tafel gaat voor een langer verblijf.

Jeffrey van As:

Het aflopende contract van technisch manager Van As wordt bij handhaving in de Eredivisie automatisch verlengd tot de zomer van 2019. Mocht ADO Den Haag degraderen dan is het niet ondenkbaar dat de Haagse club alsnog met Van As om tafel gaat voor een langer verblijf. Mogelijk gaat directeur Mattijs Manders eerdaags al met Van As om tafel. De Leidenaar heeft een rol in het managementteam en houdt zich bezig met de lange termijnvisie van de club op voetbalgebied.  

Contract tot 2018:

Setkus, Zwinkels, Coremans, Jovenaar, Beugelsdijk, David, Ebuehi, Haddachi, Meijers, Bakker, Duplan, Havenaar, Marengo.

Contract tot 2019:

Meissner, El Mahdioui, Van der Heijden, Becker, Amatkarijo

Contract tot 2020:

Asmelash