Regio goed vertegenwoordigd bij WK Shorttrack

Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof.
Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof. © Orange Pictures
REGIO - Vanaf vrijdag 10 maart vinden in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam, dat is omgetoverd tot een shorttrackbaan, de wereldkampioenschappen shorttrack plaats. Onze regio is met drie deelnemers sterk vertegenwoordigd.
Bij de vrouwen komen de Zoetermeerse Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven uit Naaldwijk in actie. Bij de mannen verschijnt Dylan Hoogerwerf uit Wateringen aan de start. Bovendien is oud-shortracker Cees Juffermans uit Alphen aan den Rijn toernooidirecteur van het WK.

Yara van Kerkhof

De 26-jarige Yara van Kerkhof deed zes keer eerder mee aan een WK shorttrack. De rijdster uit Zoetermeer, die in Rotterdam uitkomt op de individuele afstanden en de relay, behaalde in 2011 haar beste resultaat op een wereldkampioenschap. Ze werd elfde in het individuele klassement en behaalde zilver met de aflossingsploeg.

Lara van Ruijven
De jonge Lara van Ruijven uit Naaldwijk komt alleen in actie op het onderdeel relay. Het wordt voor de 24-jarige Van Ruijven haar vierde optreden op een WK. Van Ruijven ook al mee aan de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014 waar ze zeventiende werd op de 500 meter.

Dylan Hoogerwerf
Dylan Hoogerwerf is 22 jaar en werd in januari verrassend Nederlands kampioen shorttrack. De rijder uit Wateringen komt in Ahoy als debutant aan de start op de individuele afstanden en de relay. Vanwege zijn opgewekte karakter en de ontspannen manier van rijden wordt hij liefkozend 'Churandy' genoemd (naar atleet Churandy Martina).

Cees Juffermans

Toernooidirecteur Cees Juffermans uit Alphen aan den Rijn nam zelf vijf keer deel aan een WK shorttrack. Hij vertegenwoordigde Nederland twee keer op de Olympische Winterspelen in 2002 en 2006 en pakte de zilveren medaille op het EK in 2001.

Het WK shorttrack in Rotterdam duurt van 10 tot en met 12 maart.