Instellingen

Voorbeschouwing ADO – NEC: Haagse club verloor slechts één keer van NEC in Kyocera Stadion

Duplan tegen NEC
© soccratesimages.com

DEN HAAG - Het Kyocera Stadion is voor NEC een statistisch lastig stadion. De Nijmeegse voetbalclub wist sinds de opening in 2007 slechts één keer als winnaar van het veld te stappen. Dat gebeurde in het seizoen 2009/2010. ADO verspeelde een 2-0 voorsprong en verloor uiteindelijk met 3-2. 'Naar statistieken moet je in deze fase niet kijken', is Fons Groenendijk van mening.

Groenendijk moet het tegen NEC zonder de geschorste Wilfried Kanon doen. Waarschijnlijk laat hij Danny Bakker een linie zakken en neemt Tom Trybull de plek van Bakker op het middenveld over. ‘Het middenveld met Gorter, Malone en Bakker stond prima de laatste weken', erkent Groenendijk die verder niet wilde ingaan op de vervanger van Kanon. ‘Ik ben er zelf wel al uit hoe ik wil spelen, de spelers horen dat morgen.'


Afwezig: Gervane Kastaneer (oog), Kevin Jansen (knie), Wilfried Kanon (geschorst), Sheraldo Becker (bovenbeen)

Als spits kiest Groenendijk tegen NEC voor Guyon Fernandez. Dat betekent dat de topscorer van vorig seizoen, Mike Havenaar, op de bank start. 'Ik vind nog steeds dat er wat bij moet. Het is nog niet genoeg om te starten', zegt Groenendijk over de Japanner. 'Tegen FC Utrecht had hij een invalbeurt met perspectief. Hij was aanspeelbaar, won duels, zorgde soms voor momenten dat wij konden bijsluiten, had een goede assist op Schaken. Hij wordt steeds beter, maar in deze fase moet het honderd procent zijn.'

NEC heeft clubtopscorer terug in selectie

NEC moet het tegen ADO Den Haag zonder Andre Fomitschow (geschorst) en Mikael Durestam (geblesseerd) doen. Clubtopscorer Jay-Roy Grot keert na een knieblessure terug in de selectie, maar zal waarschijnlijk niet starten.

ADO Den Haag verloor in de laatste zeven seizoenen geen ontmoeting in Den Haag van NEC. Vorig seizoen werd het 1-0 door een doelpunt van Dion Malone. De grootste overwinning dateert uit het seizoen 2010/2011. Toen was ADO met 5-1 te sterk. Eerder dit seizoen verloor de Haagse club met 3-0 in Nijmegen. In de beker troffen beide clubs elkaar ook. ADO nam de penalty's beter en bekerde verder.

Mis niets van ADO Den Haag – NEC

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en NEC is zaterdagavond live te volgen op 89.3 FM Radio West. Het commentaar wordt gegeven door Jim van der Deijl en Bart Nolles.
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Vorige ontmoetingen:
2016/2017:
NEC – ADO Den Haag 3-0

2015/2016:

ADO Den Haag – NEC 1-0
NEC – ADO Den Haag 4-1

2014/2015:

NEC – ADO Den Haag 3-1
ADO Den Haag – NEC 1-1

2013/2014:

ADO Den Haag – NEC 2-0
NEC – ADO Den Haag 1-1