Keeperstalent De Boer denkt aan langer verblijf: 'ADO spreekt genoeg vertrouwen in mij uit'

Rody de Boer van ADO Den Haag
Rody de Boer van ADO Den Haag © Soccrates Images
DEN HAAG - Deze week werd Rody de Boer opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Mooi meegenomen voor de reservekeeper van ADO Den Haag, die bij de residentieclub een aflopend contract heeft en flink wat concurrenten voor zich heeft zitten. Eerste keeper worden is zijn droom en de concurrentie wil hij bij ADO zeker aangaan: 'ADO spreekt genoeg vertrouwen in mij uit', vertelt De Boer.
'Ik heb het goed naar mijn zin en hoef niet per sé weg', vervolgt de 19-jarige Haagse sluitpost. Binnenkort gaat de goalie om de tafel met ADO Den Haag. Zelf is hij niet met andere clubs bezig, maar als er clubs naar hem toekomen, dan wil hij het verhaal altijd aanhoren.
'Als ik vierde keeper wordt, dan zou het goed kunnen dat ik verhuurd wordt', vertelt De Boer, die daarmee hetzelfde pad als ADO-keeper Tim Coremans kan gaan volgen. Hij wordt dit seizoen door de Hagenaars verhuurd aan Jupiler Leauge-club FC Dordrecht. In november gaf de sluitpost aan in te zetten op een terugkeer als eerste keeper.

Jong Oranje

Samen met Dennis van der Heijden, die nu verhuurd wordt aan FC Volendam, is De Boer opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Volgende week vrijdag hoort de keeper of hij er echt bij zit. Is hij de beste van de drie? 'We hebben allemaal andere kwaliteiten. Ik kan niet zeggen of er een beter is dan de ander. Als ik mag blijven, dan gaan we naar Spanje toe. Daar hebben we dan twee oefenwedstrijden.'