Toetje smaakt Zoeterwoudse Kjeld Nuis lekker

Kjeld Nuis op de wereldbekerfinale in Stavanger
Kjeld Nuis op de wereldbekerfinale in Stavanger © Orange Pictures
ZOETERWOUDE - Kjeld Nuis noemde de wereldbekerfinale in Stavanger vooraf een lekker toetje na een prachtig seizoen met onder meer wereldtitels op de 1000 en 1500 meter. Maar de stoere schaatser van Team LottoNL-Jumbo wilde wel graag als winnaar genieten van het nagerecht. Daar slaagde hij zaterdag glorieus in op de 1000 meter.
'Het smaakt me lekker', sprak hij lachend bij de NOS. 'De eerste van de twee is binnen', doelde Nuis op de afsluitende 1500 meter die zondag wordt verreden. Ook op die afstand kan de Zuid-Hollander het wereldklassement winnend afsluiten, waarmee hij dan ook de algemene wereldbeker (goed voor een winstpremie van ruim 18.000 euro) prolongeert.
'Over mijn winnende tijd was ik een beetje teleurgesteld', bekende Nuis, die zegevierde in 1.08,76. 'Ik wist dat de omstandigheden hier niet tot al te rappe tijden zouden leiden, maar ik dacht toch wel dat ik onder de 1.08,50 had kunnen duiken. Dat zat er echter niet in. Met een halve seconde voorsprong op nummer twee mag ik toch tevreden zijn. Dan kijken we daar maar naar.'