FC Rijnvogels verliest degradatiekraker van Jong Almere City

KATWIJK - FC Rijnvogels heeft zaterdagmiddag in de kelder van de derde divisie duur puntverlies geleden. Op bezoek bij hekkensluiter Jong Almere City verloor de ploeg van Hein van Heek met 4-1. Voor de Katwijkers was het de zesde nederlaag op rij.
Beide ploegen wilden wel voetballen, maar blaken niet van het zelfvertrouwen. In het spel was dat duidelijk te zien. De gastheren kwamen voor de pauze wel op voorsprong. Jasper Waalkens brak namens de formatie uit Flevoland de ban: 1-0.
Na de rust ging FC Rijnvogels nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar ook in de tweede helft werden de supporters niet echt vrolijk van het spel dat op de mat werd gelegd. Toch lukte het Arno Dijkstra zijn ploeg langszij te brengen. Diezelfde speler kreeg daarna nog een hele grote kans op de 1-2, maar die bal ging er niet in.

Gelijkmaker

Na de gelijkmaker pakte de thuisploeg via Daan Ibrahim al snel weer de leiding. Nadat Waalkens vanaf elf meter voor de 3-1 tekende, was het over en sluiten voor de Katwijkers. Achille Vaarnold maakte het met de 4-1 nog erger. Het degradatiespook komt met de week dichterbij voor de Vogels.
Scoreverloop Jong Almere City - FC Rijnvogels 4-1 (1-0): 1-0 Waalkens, 1-1 Dijkstra, 2-1 Ibrahim, 3-1 Waalkens (strafschop), 4-1 Vaarnold