Instellingen

Havenaar spreekt over dieptepunt in leven: 'Ik huilde bijna toen ik scoorde'

Mike Havenaar is dankbaar na zijn goal
Mike Havenaar is dankbaar na zijn goal © Soccrates Images

DEN HAAG - Zijn laatste competitiegoal dateerde van eind augustus. Hij was uit vorm, kreeg te maken met een virusinfectie in zijn oor en lag er een tijdje uit. Mike Havenaar spreekt over het dieptepunt in zijn leven. Maar zaterdag kon de spits van ADO Den Haag eindelijk weer eens lachen. Hij scoorde als invaller tegen NEC en was zeer belangrijk voor zijn ploeg. 'Ik huilde bijna toen ik scoorde', vertelt hij na afloop.

'Alles kwam los bij het doelpunt. Ik heb nog nooit zo lang droog gestaan als spits. Ik ben ziek geweest en dan valt het helemaal niet mee. Je kunt het team niet helpen', blikt hij terug op een roerige tijd.

Ondanks zijn mindere periode bleef de Japanse spits altijd hoop houden op een goede afloop. Aan het einde van zijn carrière dacht hij totaal niet. 'Nee, de dokters zeiden wel dat het even kon duren voordat ik weer kon voetballen. Uiteindelijk is het allemaal weer goed nu.'

Eerste van 2017

ADO Den Haag heeft zaterdag de eerste overwinning van 2017 kunnen vieren. De ploeg van de nieuwe trainer Alfons Groenendijk versloeg NEC met 1-0. Twintig minuten voor tijd kopte invaller Havenaar na een vrije trap van Ruben Schaken het enige doelpunt binnen.