Tim Krul kijkt uit naar 'speciale ontmoeting' met ADO: 'Een fantastische pot voor mij'

DEN HAAG - Ruim acht jaar lang speelde Tim Krul in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Tien jaar geleden verruilde de doelman het Haagse voor het Engelse Newcastle United. Inmiddels speelt Krul in de eredivisie en zondag is een bijzondere dag voor de sluitpost. Dan speelt de AZ-doelman namelijk voor het eerst een officiële wedstrijd tegen de club waar hij ooit begon.
'Dat is een fantastische pot voor mij natuurlijk. Ik heb daar van mijn negende tot zeventiende jaar gespeeld. Dat is dus heel speciaal voor mij', vertelt de geboren en getogen Hagenaar. 'Ik ken nog een aantal jongens, Robert Zwinkels, die speelt ook weer. Dus ja, ik kijk er zeker naar uit.'
Op lichamelijk gebied heeft de doelman een minder jaar achter de rug. In de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Kazachstan scheurde hij een kruisband in zijn rechterknie. Het betekende einde seizoen voor de doelman, die uiteindelijk ook zijn basisplaats bij Newcastle kwijtraakte.

Huurbasis

De toekomst was onzeker voor Krul en dus ging hij begin dit seizoen op huurbasis naar Ajax, waar hij nooit debuteerde. Nu draagt hij het shirt van AZ, waar hij eerste doelman is. Al is het na lang blessureleed nog wel even wennen om weer volop mee te draaien. 'Als je er maar een paar maanden uit ligt, dan gaat het allemaal iets sneller. Maar is dat meer dan een jaar, dan voel je dat wel aan je lichaam.'
Krul staat nog onder contract bij Newcastle en hoopt door minuten te maken bij AZ weer op topniveau te komen. 'Newcastle is waar ik in de zomer weer naar toe ga', aldus de doelverdediger.