Darts: Raymond van Barneveld brengt Rotterdam in extase met glansrijke zege

© ANP
DEN HAAG - In de Premier League Darts heeft Raymond van Barneveld een fraaie zege geboekt op de Schotse oud-wereldkampioen Gary Anderson. De 49-jarige Hagenaar won donderdagavond in een uitverkocht Ahoy met overtuigende cijfers: 7-2. Anderson had hun laatste elf onderlinge ontmoetingen gewonnen.

'Ik was zo gefocust. Je kunt dit geweldige publiek niet laten zitten. Dat bleef ik mezelf voorhouden. En mijn "doubles" waren geweldig vandaag', vertelde Van Barneveld - die afsloot met een gemiddelde van 103,7 - na zijn zege. Het was de tweede keer dat hij het dartscircus Ahoy aandeed.


Van Barneveld was vol lof over de steun van het publiek, die hem vorig jaar nog overweldigde. Toen was Rotterdam het eindstation en nam hij, nog vóór de 'final four', afscheid van de Premier League met een
. 'De reactie van het publiek was toen geweldig, ik zat er mentaal doorheen', vertelde hij bij RTL Z. 'Ik wilde vandaag ook per se in het oranje spelen. Voor de mensen hier. Ik wist wat ik kon verwachten. Ik heb heel erg naar deze wedstrijd toegeleefd, maar ik was toch kalm.'

Gestegen
Door de overwinning in Rotterdam is 'Barney' gestegen van plaats zes naar vier in de Premier League. Peter Wright (Schotland) handhaafde eerder op de avond zijn koppositie door Dave Chisnall (Engeland) met 7-4 te verslaan.


Michael van Gerwen staat nog altijd tweede in de Premier League. De regerend wereldkampioen uit het Brabantse Vlijmen zegevierde in een titanenstrijd tegen de Engelse 'legende' Phil Taylor: 7-4. Jelle Klaassen opende de avond in Ahoy tegen James Wade. Dat duel werd met 7-3 gewonnen door de Engelsman. Klaassen is daardoor nog steeds de nummer laatst.