Instellingen

Voorbeschouwing AZ – ADO Den Haag: Groenendijk verwacht ‘extra gemotiveerd’ AZ

Ebuehi in duel met Jahanbakhsh
© www.soccratesimages.com

DEN HAAG - ADO-trainer Fons Groenendijk verwacht zondagmiddag een 'extra gemotiveerd' AZ. De Alkmaarders draaien de laatste weken minder, incasseerden in 2017 in competitie en Europees verband al 28 tegendoelpunten en wisten pas twee wedstrijden in dit kalenderjaar te winnen. 'Ze komen dit keer niet uit een Europese wedstrijd, hebben een fitte groep en zijn gebrand op revanche', aldus Groenendijk.

Groenendijk moet zijn elftal in de wedstrijd tegen AZ op één plaats wijzigen, omdat hij niet kan beschikken over de geschorste Tom Beugelsdijk. Meer wijzigingen acht Groenendijk niet noodzakelijk.

'In grote lijnen hoeven wij niet zo heel veel te doen. Het elftal heeft gevochten tegen NEC, net zoals een aantal wedstrijden daarvoor', zegt Groenendijk, die verdediger Abel Tamata voor het eerst bij de selectie heeft gehaald.

'Gorter is een pitbull'

De spelers hebben ook zelf in de hand of zij opgesteld worden. 'Als je ziet hoe Donny Gorter hier binnenkomt, die gaat, die vecht, dat is een pitbull. Daarom speelt hij ook', vervolgt Groenendijk.

'Ik merk wel dat iedereen fit aan het worden is, dan krijg je te maken met een ander fenomeen, namelijk mensen teleurstellen. Ik heb gezegd dat iedereen dat opzij moet zetten. We hebben iedereen nodig.'


Afwezig:

Kevin Jansen (knie), Gervane Kastaneer (oog), Tom Beugelsdijk (geschorst)

Havenaar begint op de bank

De matchwinnaar in de wedstrijd tegen NEC, Mike Havenaar, start tegen AZ weer op de bank. 'Mike traint ontzettend goed en is de laatste stappen aan het zetten. Hij gaat nog wel een goede rol spelen. We hebben ook een plan met hem. We zien wel wanneer dat plan in werking treedt, maar ik ben ook niet ontevreden over Fernandez.'

Vorig seizoen behaalde ADO Den Haag een minimale overwinning in Alkmaar. Danny Bakker zorgde met een afstandsschot voor het enige doelpunt. Van de 27 ontmoetingen die op Eredivisieniveau werden gespeeld, heeft ADO er drie gewonnen. AZ stapte zestien keer als winnaar van het veld. Acht keer eindigde het gelijk.  

Mis niks van AZ tegen ADO Den Haag

De wedstrijd tussen AZ en ADO Den Haag is zondagmiddag vanaf 16.00 uur live te volgen op 89.3 FM Radio West. Het commentaar bij de wedstrijd is van Jim van der Deijl en Bart Nolles.

Scheidsrechter: Ed Janssen

Vorige ontmoetingen:
2016/2017:
ADO Den Haag – AZ 0-1

2015/2016:

ADO Den Haag – AZ 1-2
AZ – ADO Den Haag 0-1

2014/2015:

AZ – ADO Den Haag 3-1
ADO Den Haag – AZ 2-3

2013/2014:

ADO Den Haag – AZ 2-1
AZ – ADO Den Haag 2-0