Instellingen

FC Rijnvogels lijdt zevende nederlaag op rij, DVS '33 te sterk

FC Rijnvogels-speler Rob Zandbergen baalt
© Orange Pictures

KATWIJK - Voor de zevende week op rij heeft FC Rijnvogels puntverlies geleden. Zaterdagmiddag gingen de Katwijkers op eigen veld met 1-3 onderuit tegen DVS '33. De degradatiezorgen worden met de week groter op de Kooltuin.

DVS '33 zette vanaf het begin de toon. Al na een kwartier spelen stonden de bezoekers uit Ermelo op een 0-2 voorsprong door goals van Frank Heus en Benjamin Roemeon. Rijnvogels-coach Hein van Heek zei voorafgaand aan het duel dat hij een vechtmachine wilde zien, maar de rood-witten speelden naïef en van vechtvoetbal was geen sprake.

De Katwijkers hinkten op twee gedachten. Ze wilden graag de aansluitingstreffer maken, maar moesten daarnaast oppassen voor een derde tegendoelpunt. Dan zou het over en sluiten zijn. Kansen op die 1-2 kreeg Rijnvogels vlak na de rust. Romano van der Stoep schoot over en bij een inzet van Jim Havenaar stond doelman Daan Haaskamp in de weg.

Aansluiting

Waar Havenaar eerst nog Haaskamp op zijn weg tegenkwam, lukte het hem niet veel later wel de goalie te verschalken. De speler kreeg de bal op zijn hoofd en maakte de 1-2. Het werd weer spannend en Rijnvogels had nog een half uur om iets aan de achterstand te doen. Dat lukte helaas niet. Roemeon stelde de zege voor DVS '33 in de blessuretijd veilig: 1-3.

Scoreverloop FC Rijnvogels - DVS '33 1-3 (0-2): 0-1 Heus, 0-2 Roemeon,1-2 Havenaar, 1-3 Roemeon