Handbalsters veel te sterk voor IJsland

© ANP
REGIO - De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste wedstrijden na het succesvolle EK tot een goed einde gebracht. Een vriendschappelijk tweeluik tegen IJsland leverde twee overwinningen op. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen was vooral zaterdag in Emmen op dreef met een klinkende zege van 38-18. Vrijdag in Almere was de marge een stuk kleiner: 23-20.
Thomsen gaf vrijdag haar beste speelsters nog rust en liet nieuwe gezichten debuteren, maar zaterdag kwamen onder anderen Tess Wester, Nycke Groot en Yvette Broch uit Monster wel in actie in de uitverkochte sporthal Angelslo in Emmen.
Oranje had weinig te duchten van IJsland, bij rust leidde de thuisploeg al met 22-8. Lois Abbingh was topschutter met zeven doelpunten, Broch scoorde zes keer. Laura van der Heijden, de Haagse Sanne van Olphen en Sanne Hoekstra waren ieder goed voor vier treffers.

Europees Kampioenschap

De handbalsters eindigden vorig jaar december als tweede op het EK in Zweden. Die zilveren positie leverde rechtstreekse plaatsing op voor het WK van eind dit jaar in Duitsland. Afgelopen week kwamen de internationals voor het eerst dit jaar bijeen voor een trainingsstage op Papendal.