Instellingen

Oud-ADO-speler Timothy Derijck verovert Belgische beker met Zulte Waregem

Timothy Derijck wint Belgische beker met Zulte Waregem
Timothy Derijck wint Belgische beker met Zulte Waregem © Timothy Derijck

DEN HAAG - Oud-ADO Den Haag-speler Timothy Derijck heeft met Zulte Waregem zaterdagavond de Belgische voetbalbeker gewonnen. De club was in een spannende finale met zes doelpunten (3-3) na strafschoppen Oostende de baas. Derijck maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree bij Zulte Waregem.

Beide ploegen scoorden tweemaal in reguliere speeltijd (2-2). Nany Dimata bracht Oostende tweemaal op voorsprong. Derijck was meteen belangrijk voor zijn ploeg. Samen met Sander Coopman zorgde hij voor de twee treffers van Zulte Waregem.

Babacar Gueye leek Zulte Waregem in de verlenging aan de winst te helpen maar Knowledge Musona sleepte alsnog een strafschoppenserie uit het vuur voor Oostende. Vanaf elf meter hielden de spelers van Zulte Waregem hun zenuwen het beste in bedwang.

Blessure

Derijck lag er door een knieblessure ruim twee maanden uit. De verdediger moest negen wedstrijden missen. In die tijd zag hij zijn ploeg drie keer verliezen. Lange tijd ging Zulte Waregem aan kop in de Jupiler Pro League, maar nu staat de club op de derde plaats met zeven punten minder dan koploper Anderlecht.