ADO Den Haag wint 'geheim oefenduel' van VfL Bochum

ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk
ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft woensdag vertrouwen opgedaan voor de beslissende fase in de eredivisie. Het elftal van trainer Fons Groenendijk won een oefenwedstrijd tegen VfL Bochum. Op een bijveld van de Duitse club werd het door goals van Randy Wolters en Sheraldo Becker 1-2.
De ploeg van de Nederlandse trainer Gert-Jan Verbeek kwam nog wel op voorsprong. Al na een minuut spelen werd het eerste doelpunt gemaakt. Wolters en Becker maakten er voor rust nog 1-2 van. Na de onderbreking lukte het ADO de voorsprong te verdedigen.
Het duel werd zonder publiek gespeeld. Op last van autoriteiten, bijvoorbeeld omdat er onvoldoende politiemensen beschikbaar zijn, gebeurt het vaker dat oefenwedstrijden tussen betaald voetbalclubs uit Nederland en Duitsland besloten zijn.

Interlandperiode

De selectie van ADO Den haag is nu enkele dagen vrij vanwege de interlandperiode. Op zondag 2 april hervat de ploeg van Groenendijk de competitie met een wedstrijd tegen concurrent Roda JC.