Instellingen

Darts: Raymond van Barneveld beëindigt ongeslagen reeks Michael van Gerwen

Blijdschap bij Raymond van Barneveld
Blijdschap bij Raymond van Barneveld © ANP

DEN HAAG - Raymond van Barneveld heeft donderdagavond in de Premier League Darts een einde gemaakt aan een lange ongeslagen reeks van landgenoot Michael van Gerwen. In het slotstuk van de avond in Manchester versloeg de Hagenaar de wereldkampioen met 7-5.

Van Barneveld zei zich goed te voelen. 'Vorige week in

ging het al heel goed en dat heb ik hier vast weten te houden. Het is mooi dat ik in deze competitie de eerste ben die van Michael wint. Het blijft een gekke competitie. Maar het zit zo vaak tegen, nu ben ik trots op mezelf. Mag het een keertje?', zei hij tegen RTL 7.

Volgens Van Gerwen had hij de nederlaag aan zichzelf te danken. 'Raymond begon fantastisch, maar ik kwam goed terug. Op een belangrijk moment maak ik vervolgens een grote fout. Het is heel jammer en het was niet nodig.'

Eerder op de avond

Van Gerwen nam eerder op de avond de leiding in de tussenstand. Dat deed hij door in de Manchester Arena de Engelsman James Wade te verslaan met 7-4. Tot 4-4 ging de wedstrijd gelijk op, daarna nam Van Gerwen afstand.

Van Gerwen moest zijn duel tegen Wade nog inhalen, omdat hij de vijfde speelronde wegens een rugblessure ontbrak.

Klaasen

Jelle Klaasen verloor van Adrian Lewis. De Nederlander, verre van fit, knokte zich aanvankelijk terug van een achterstand van 3-5, maar kwam niet verder dan 5-7. Hij is daardoor uitgeschakeld voor de tweede fase van de competitie. Klaasen heeft tot nu toe slechts drie punten.